Kilo almanın sebepleri ve mekanları belirlendi. Ne yediğimiz değil, nerede ve nasıl yediğimiz de önemli. Newsweek dergisi sağlık editörü, “Bu mekanlarda yemek yemek şişmanlatır” diyerek 7 maddelik bir liste yayınladı. İşte kilo aldıran mekanlar ve nedenleri: 1. Mutfakta atıştırmak 2. İş yerinde yemek 3. Aceleyle yemek 4. Karanlıkta yemek 5. Az çiğneyerek yemek 6. Restoranda yemek 7. Televizyon karşısında yemek .....
Buzdolabının önünde yada yemek yaparken bir şeyler atıştırmak daha fazla yemenize neden olur.
Araştırmaya göre, ofiste atıştırılan yiyecekler genelde yüksek kalorili oluyor.
Aynı pastayı 9 dakikada tüketenler 646 kalori alırken, 20 dakikada tüketenlerin 579 kalori aldığı gözlemlendi.
Işık seviyesi azaldıkça iştah artıyor. Geceleri canımızın daha çok abur cubur çekmesi de buna bağlanıyor.
Çalışmalar, yeterince çiğnemenin sindirimi kolaylaştırdığını; gazı, şişkinliği ve ekşimeyi önlediğini gösteriyor.
Dışarıda yemek yiyenlerde obezite ve yağ oranı daha yüksek oluyor. Haftada 6-13 kez dışarda yemek yiyen kadınlar günde 290 kalori daha fazla alıyor.
Ekran başında tüketilen yiyecekler çifte tehlike oluşturuyor. Çünkü kişi hem hareketsiz kalıyor hem de ne kadar yediğini fark edemiyor.
Kilo almak nelere bağlıdır?
Blog, 29 Aralık 2009 Salı
Etiketler:
almak,
besinler,
diyet,
egzersiz,
günlük,
ideal,
ideal kilo,
kalsiyum,
kilo,
kilo alma yöntemleri,
sağlık,
vermek,
yiyecekler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Comments :
Yorum Gönder