Facebook CEO’su Kararının Kurbanı


Geçtiğimiz günlerde Facebook gizlilik ayarlarını değiştirip, bir anda milyonlarca kişinin profilini görünür hale getirmişti. Sitenin CEO’su da kendi kararının kurbanı ve özel özel fotoğrafları internete sızdı.
Geçtiğimiz hafta ünlü sosyal ağ platformu Facebook kullanıcılarına danışmadan gizlilik ayarlarını değiştirmişti. Bunun sonucunda üyelerin daha önce yaptığı ayarlar etkisiz hale geldi. Bu ufak gibi gözüken sorumsuzlukmilyonlarca kullanıcı profilinin bir anda herkes tarafından görülebilir hale gelmesine neden olmuştu.
mark facebook
CEO kritik kararlar vermeden önce düşüncelere dalmışken
Üyeler ayarlarını tekrar yapana kadar, kişisel bilgi ve fotoğraflarıistemedikleri kişiler tarafından bile görüntülendi. Facebook‘un aslında bu yenilikle  Google‘ın yeni gerçek zamanlı arama sonuçlarında daha fazla yer almaya çalışyordu. Ancak, uygulamadan Facebook CEO’su Mark Zuckerberg bile zarar gördü. Meraklı internet kurtları Zuckerberg gizlilik ayarlarına düzeltene kadar profilini gezip onun özel fotoğraflarını ele geçirdiler.
mark çıldırmış
Tüm şu profillerin hepsi benim güzelim gel seni de admin yapayım
Daha sonra ise bu resimler internete sızdırıldı. CEO’nun bu resimleri arasında, içki alemlerindeyken kendini kaybetmiş halleri de bulunuyor. İster karma diyin isterse ilahi adalet, ancak önemli kararlar alırken üyelere fikir danışmaya bile tenezzül etmeyen Facebook yöneticileri kendi başlarını da yakmış oldu.

Comments :

0 yorum to “Facebook CEO’su Kararının Kurbanı”

Yorum Gönder

 

Takip Et

Dizinler