Facebook’tan çıkış yok, facebook üyelik iptali!


İnsanların sosyal ağlara ve internete giderek daha bağımlı hale gelmesini ve gerçek hayattan uzaklaşmasını protesto etmek ve gerçek hayatla etkileşimlerini geri kazanmalarını sağlamak için yeni bir uygulama başlatıldı.
 
Sosyal ağlardan paçayı kurtarmak isteyen kullanıcıların profillerini 'sanal intihar' yoluyla imha eden bu uygulama, Facebook yönetimince yasaklandı. 

Dünyanın en geniş sosyal ağı Facebook, kullanıcıların 'sanal intihar' yoluyla sosyal ağlardan ayrılmasına yardım eden Web 2.0 Suicide Machine adlı uygulamayı yasakladı. 

Web 2.0 Suicide Machine isimli uygulama, sosyal ağ kullanıcılarının sanal hayatlarını sona erdirmesini sağlıyor. Facebook kullanıcıları, bu uygulamayla profillerini tamamen silemiyor; ancak tüm isim, şifre, fotoğraf, arkadaş listesi gibi veriler değiştirilebiliyor veya silinebiliyor. Bu şekilde Facebook'taki kimlik tamamen geçersizleşiyor. Uygulamanın web sitesindeki sloganı "Gerçek komşularınızla yeniden tanışmaya ne dersiniz?" 

The Guardian'ın haberine göre, uygulamayı kullanarak sosyal ağlardaki profillerinizi ortadan kaldırmak istiyorsanız, internet sitesindeki sosyal ağı seçiyor, kullanıcı adınızı ve şifrenizi yazarak sosyal ağlarla olan tüm bağınızı kesiyorsunuz.


Kaynak: sabah.com.tr

Comments :

0 yorum to “Facebook’tan çıkış yok, facebook üyelik iptali!”

Yorum Gönder

 

Takip Et

Dizinler