Google Goggles’i Kullanmak için 5 neden


Google, son günlerde devrim niteliğindeki yeni arama teknolojisi olanGoogle Goggles‘i bize tanıttı. Bu teknoloji sayesinde artık nerede olursak olalım cep telefonumuz ile herhangi bir nesnenin fotoğrafını çekerek anında arama yapabiliyoruz. Peki ama bu teknoloji tam olarak ne işimize yarar? İşte google goggles’i kullanmak için 5 neden;
\
1. “Bu mal acaba gerçekten bu fiyata mı?”
Alışverişten önce alabileceğiniz sağlam bir önlem. Fiyatı hakkında hiçbir bilgi sahibi olmadığınız bir ürünle karşılaşırsanız tek yapmanız gereken ürünün fotoğrafını çekip google goggles ile internette arayarak fiyat aralığını öğrenmek.

\
2. “burada yemek yenir mi?
Artık herhangi bir dükkan hakkında anında bilgi sahibi olmanız mümkün. Fotoğrafı ile arama yaptığınızda anında başkalarının dükkan ile ilgili yaptığı yorumlar önünüze gelecek. Burası gerkçekten temiz mi? Yemekleri lezzetli mi? Sağlık Bakanlığından uyarı almış mı? gibi birçok soruya anında yanıt almanız mümkün.

// //
\
3. “Şu kızın adı neydi?”
Herhangi popüler bir insanın adını unutabilirsiniz. Ya da bu kişi hakkında daha ayrıntılı bilgi öğrenmek isteyebilirsiniz. Ya da herhangi birinin kim olduğunu merak edebilirsiniz. Sosyal ağlardaki fotoğraflar üzerinden arama yaparak karşınızdaki kişinin kim olduğu anında elinizde. Tek yapmanız gereken fotoğrafını çekip arama yapmak.

\
4. “Hangi mağazalarda indirim vardı?”
Goggles günlük hayatın parçası haline geldiğinde artık her şeyden haberiniz olacak. Nerede hangi üründe indirim var. Ürünün fotoğrafı gibi birçok bilgiye artık anında nerede olursanız olun öğrenebileceksiniz.

\
5. “İngilizce’de kalem ne demekti?”
Bunun gibi basit soruları artık anında öğrenebileceksiniz. Goggles ile nerde olursanız olun çeviri yapabileceksiniz. Irak’ta Amerikan askerleri iPhone’u çeviri yapmaları için kullanıyor. Siz de levhalardan kitapcıklara kadar birçok nesnenin anında çevirisini yapabileceksiniz.

Kaynak ; google goggles , pc world

Comments :

0 yorum to “Google Goggles’i Kullanmak için 5 neden”

Yorum Gönder

 

Takip Et

Dizinler