Cennetle İlgili Sözler, Cennetle İlgili Nickler, Cennetle İlgili

Cennetin çakılları inci ve yakuttan, toprağı da zâferan " safran "dır
Hz. Muhammed (S.a.v)

Ya Rabbi! Biz dünyada güneşin sıcağına dayanamazken cehennemin hararetine nasıl dayanalım?
Ömer B Abdülaziz

Gurfeler "cennet köşkleri" kırmızı yakut, yeşil zebercet "zümrüt" ve beyaz incidendir. Onlarda hiçbir kusur ve ayıp yoktur. Cennet ehli bunlara, sizin gökte, doğu ve batıdaki parlak yıldızlara baktığınız gibi bakarlar Hz. Muhammed (S.a.v)

Aptalların cenneti akıllılar için cehennemdir
Thomas Fuller

Cennette öyle köşkler vardır ki, içindeki dışındakini, dışındaki içindekini görür
Hz. Muhammed (S.a.v)

Cehenneme, kalplerini günahlarla üşütenler girer
Abdulkadir Geylani

Cennette gurfeler vardır. Dışları içlerinden, içleri dışlarından görünür.
Hz. Muhammed (S.a.v)


Cehennem dediğin dal odun yoktur, herkes ateşini kendi götürür
Pir Sultan Abdal


Cennette bir köşk vardır. Etrafı burçlar "hisar, kule" , otluk, sulak yerlerle çevrilidir. 5.000 kapısı vardır
Hz. Muhammed (S.a.v)


Cennet güçlük ve zorluklarla, Cehennem de şehvetlerle kuşatılmıştır
Hadis-i Şerif


Cennet binalarının bir tuğlası altın, bir tuğlası gümüş, harcı misk, çakılı inci ve yakut ve toprağı da safrandır
Hz. Muhammed (S.a.v)


Cennete giden yol dünyadaki vazifeleri başarmaktır
Pestalozzi


Cennette altından bir direk ve üzerinde zebercedden "zümrüt cinsinden parlak, yeşil, kıymetli bir taş" şehirler vardır ki, onlar cennete yıldızlar gibi ışık verirler
Hz. Muhammed (S.a.v)


Cennetin de, cehennemin de anahtarı kılıçtır
Hadis-i Şerif


Muhakkak ki cennette (mümin için) içi boşaltılmış bir tek inciden bir çadır vardır. Bu çadırın eni altmış mil ( yaklaşık 100 km ) mesafe genişliğindedir. Bunun her köşesinde "mümine mahsus" birtakım ev halkı vardır ki onlar başkalarını ( yani birbirlerini ) göremezler. ( Ancak ) Mümin onları dolaşıp ziyaret eder.
Hz. Muhammed (S.a.v)


Cennet'in iyileştiremeyeceği hiçbir acı yoktur dünyada
Moore


Muhakkak ki cennet saraylarından bir sarayın içinde yetmiş menzil (yer, dünya, ev) bulunur. Her menzilde, içerisine girilmek üzere yetmiş kapı, her kapının da diğerinden girmekte olan kokudan başka cennet kokularından koku girer
Hz. Muhammed (S.a.v)


Dünyayı kendime Cehennem yaparak, gökyüzündeki Cennet'i kazanmak istiyorum
Lord Byron


Cennette mü'minin yüksekliği altmış mil "yaklaşık 100 km" olan bir inci çadırı vardır.
Hz. Muhammed (S.a.v)


İçimizdeki cehennemin çektirdiği acıları ne kulak duyabilir, ne de dil söyleyebilir
Lord Byron


Genişliği de öyle "yani altmış mildir" Orada mümin'in aileleri bulunacak. Mümin onları bir bir dolaşacak
Hz. Muhammed (S.a.v)


iman edip salih amellerde bulunanları müjdele. Gerçekten onlar için altlarından ırmaklar akan cennetler vardır. Kendilerine rızık olarak bu ürünlerden her yedirildiğinde: "Bu daha önce de rızıklandığımızdır" derler. Bu onlara (dünyadakine) benzer olarak sunulmuştur. Orada onlar için tertemiz eşler vardır ve onlar orada süresiz kalacaklardır.
(2/25)


Muhakkak cennette bir çarşı vardır ki melekler orayı ziyaret ederler. Orada gözlerin mislini görmediği, kulakların duymadığı ve kalplere gelmeyen nimetler vardır. Canımızın istediği herşey bize getirilir. Fakat orada satılan ve satın alınan hiçbir şey yoktur. O çarşıda cennet halkının bazısı diğer bazısı ile karşılaşır. Yüksek menzil ve mevki sahibi döner de mevki bakımından kendinden aşağı derece olan kimse ile karşılaşır. Onların içinde herhangi bir şeyi eksik olan kimse yok ki karşılaştığının üzerine gördüğü süs elbiselerinden dolayı rahatsız olsun. Sözünün sonu gelmeden üzerinde daha güzel bir kıyafet bürünür. Şu muhakkak ki cennette hiçbir kimsenin üzülmesi, kederlenmesi yoktur.
Hz. Muhammed (S.a.v)


Allah onlar için süresiz kalacakları, altından ırmaklar akan cennetler hazırladı. İşte büyük ‘kurtuluş ve mutluluk' budur.
(9/89)


Şüphesiz ki cennette bir çarşı vardır. Fakat orada hiçbir şeyi satın almak ve hiçbir şeyi satmak yoktur. Ancak erkekler ve kadınlar suret ve şekilleri vardır. Binaenaleyh orada hangi kılığı istediğinde ona girecektir
Hz. Muhammed (S.a.v)


Allah mü'min erkeklere ve mü'min kadınlara içinde ebedi kalmak üzere altından ırmaklar akan cennetler ve Adn cennetlerinde güzel meskenler vaadetmiştir. Allah'tan olan hoşnutluk ise en büyüktür. İşte büyük kurtuluş ve mutluluk budur.
(9/72)


Bir kişi, "Ya Resulullah cennetin içinde hurma var mıdır? Çünkü ben hurmayı seviyorum" diye sordu. Resulullah: "Evet vardır. ... cennet hurmalarının altından dalları vardır. Budaklarının başları altındandır. Altından budakları vardır. Alemlerden herhangi bir kimsenin görmekte olduğu elbiselerin en güzeli gibi yaprakları vardır. Altından hurma salkımları vardır. Hurma salkımlarının çöpü de altındandır. Altından hurma tanesinin dibinde yapışık pul gibi şeyler vardır. Büyük küpler gibi meyveler var ki (onlar) köpükten yumuşak, baldan tatlıdır."
Hz. Muhammed (S.a.v)


Rableri onlara katından bir rahmeti bir hoşnutluğu ve onlar için kendisine sürekli bir nimet bulunan cennetleri müjdeler.
(9/21)

Comments :

0 yorum to “Cennetle İlgili Sözler, Cennetle İlgili Nickler, Cennetle İlgili”

Yorum Gönder

 

Takip Et

Dizinler