FarmVille Nasıl Oynanır? FarmVille Oynama Yöntemi, FarmVille Taktikler




Resimde görülen kontrol paneli çiftliğinizi yönettiğiniz yer melekler,
(Yukarıdan aşağı ve soldan sağa olarak açıklıyorum)
Ok işareti işlemler arasında yer değiştirebilmek için standart kullanıma geçme simgesi (ürün ekmekten - ödüllere bakmaya geçerken mesela). Ayrıca yeni eklenen araçlarla oradan ürünleri 4'erli lotlarla toplayan Harvester ve 4'erli lotlarla ürün eken Seeder araçlarını da seçebilirsiniz. 
Onun yanındaki yeşil sapan şekilli simgeyi (PLOW) tıklayarak boş alanda yeni bir tarla (lot) oluşturabilirsiniz veya ürün toplanmış tarlayı yeniden sürebilirsiniz. Eğer traktörünüz varsa boş tarlaları sürmek için onu da seçebilirsiniz. 
PLOW simgesinin yanında DELETE (Silme) işlevi gören kırmızı kürek simgesi ile yaptığınız her şeyi silebilirsiniz. Bu özellikle tarlanızın dekorasyonunu (layout) değiştirirken kullanılan bir işlev. Eğer ağaçlarınızı veya binaları silmek istiyorsanız bunu kullanmak yerine onları tıklayıp SELL seçeneğinden para karşılığı satabilirsiniz.
Mavi kurdele şeklindeki simge RIBBON'ları gösteriyor. Burada oyunu oynadıkça kazandığınız ödülleri gösteren bilgiler var. Kaç tane bina inşa ettiğiniz, kaç tane dekoratif eşyalar kullandığınız, kaç tane hayvandan ürün elde ettiğinize kadar birçok alanda ödüller alabiliyorsunuz. Ödüller konusunu daha ayrıntılı bir şekilde açıklayacağım daha sonra. 
RIBBON simgesinin yanında gördüğünüz simge MARKET yani her türlü binayı, tohumu, dekoratif eşyaları, araçları satın alabileceğiniz yer. Orada (Seeds: Tohumlar, Animals: Hayvanlar, Trees: Ağaçlar, Buildings: Yapılar, Decorations: Dekoratif Eşyalar, Expansion: Genişleme, Vehicles: Araçlar) kategorileri mevcuttur.
Hediye kutusu şeklinde görülen simge GIFTS yani hediyeleriniz. Bu hediyeler ribbon kazandıkça farmville'in size verdiği ufak tefek hediyeler olduğu kadar daha da önemlisi komşularınızın (Neighbour) size gönderdiği hediyeleri barındırır. 



Level yani seviyeniz ilerledikçe daha fazla şey satın alabilir, daha fazla para kazanabilir, çiftliğinizi daha güzel bir hale getirebilirsiniz. Yukarıdaki resimde "Add Neighbour" yazan boş yerler sizin arkadaş listenizde olanlardan ekleyebileceğiniz komşularınız için. Ne kadar çok komşunuz olursa alabileceğiniz hediyeler o kadar çok olur. Ayrıca komşu ziyaretlerinde (Help/Visit Neighbour) coin ve XP (Experience point - tecrübe puanı) kazanabilirsiniz. 
Unutmayın LEVEL atlamak için XP'ye ihtiyacınız var!
XP (Experience point - Tecrübe puanı) nasıl kazanılır?
Her bir tarla sürmeniz 1 xp verir, ektiğiniz ürünler de ürün başına 1 veya 2 xp verir. Satın aldığınız dekoratif eşyalar veya binalar size xp kazandırır. 100.000 coin'e bir Windmill (rüzgar değirmeni) satın aldığınızda bu size 1000 xp kazandırır. 
Ürünlerin alış - satış fiyatları ile ne kadar sürede yetiştiklerine dair bilgileri oyunda MARKET simgesinin içinde SEEDS bölümünden görebilirsiniz. Mesela başlangıç seviyesinde Strawberries yani Çilekler 4 saatte oluyorken Soybeans yani Soyafasulyesi 1 günde oluyor. Seviye atladıkça daha çok ürün kilidini açıyor, daha karlı ürünler ekebiliyorsunuz. Level 5'te 4 saatlik Strawberry 10 coin'e alıp 35 coin'e satılıyorken, Level 30'da 4 saatlik Blackberry 75 coin'e alınıp 117 coin'e satılıyor.  

Comments :

8 yorum to “FarmVille Nasıl Oynanır? FarmVille Oynama Yöntemi, FarmVille Taktikler”
Adsız dedi ki...
on 

farmville oynayanlar facebook grubumuza katılın! farmvilleturkiye herkesi bekleriz!

Adsız dedi ki...
on 

süper bi oyun çok beyeniyorum

Adsız dedi ki...
on 

ben de daha yeni başladım oynamaya

Adsız dedi ki...
on 

bu oyundan ne anlıyorsunuz bi türlü çözemedim

Adsız dedi ki...
on 

bence wind ones oynayın bunun yerine.. o buna bin basar

Adsız dedi ki...
on 

farmville çok güzel bir oyun. brainbuddies de öyle. 2 sini de çok sefiyorum xD

Blog dedi ki...
on 

arkadaşlar bana soracak olursanız farmville de güzel wild ones da..

Adsız dedi ki...
on 

Denemedigim Sey kalmadi yok hileler Yok sahte Facebook gruplarinin ucuz numaralari . Arkadasim Bir kitap Önerdi Ve kitabi aldim. Alirken Dedim acep bizimi yiyolar ama Gercektende Inanilmaz Sonuçlar getirdi. Suanda 63 lvl im ve aylardir oynayan arkadaslarimin hepsini geçtim Ilgilenen Arkadaslar olur Linkden Detayli Bilgi alabilirler.. http://www.xticaret.com/xticaret/?622_4381_=&ref=farmville

Yorum Gönder

 

Takip Et

Dizinler