Mısır Piramitleri Hakkında Bilinmeyenler, Mısır Piramitlerinin Sırrı, Gizemi, içi







































Mısır Piramitleri bugün bile hala açıklanamayan bir çok siırrı saklamaktadır. yapıldığı tarihlerde piramitleri yapan insanlar herhalde metre kavramini bilmiyorlardi.Ve bütün bunlari göz karariyla yapmalarida imkansiz.Bugün bile çok düzenli bir sekilde yapilan gökdelenlerde çok hafif bir sapma sözkonusu olabiliyor.Peki o zamanlar bunlari yapan insanlar ölçüm için ne kullandilar.Saniye mi?Arsin birimi mi?Misir endazesi mi?Bilemiyoruz.Şimdi bu piramitlerde, özellikle Gize bölgesindeki büyük piramitin çesitli oranlarda ölçümlerine bir bakalim.Bunlarin hepsi bir rastlanti mi?Olabilir.Ama bu kadar çok rastlantida insani düsündürüyor!

PİRAMİTLERİN GİZEMİ* Her biri 20 ton olan taşlardan inşa edilmiştir ve bu taşları temin edilebilecek en yakın mesafe yüzlerce kilometre uzaklıktadır. Bu taşların nasıl getirildiği konusunda kesin olmayan farklı varsayımlar bulunmaktadır.
* Piramit, kimin adına yapıldıysa, onun bulunduğu odaya, yılda sadece 2 kez güneş girmektedir. (doğduğu ve tahta çıktığı günler)
* Mumyalarda radyoaktif madde bulunduğundan mumyaları ilk bulan 12 bilim adamı kanserden ölmüştür.
* Piramitlerin içerisinde ultra sound, radar, sonar gibi cihazlar çalışmamaktadır.
* Kirletilmiş suyu, birkaç gün Piramit'in içine bıirakırsanız; suyu arıtılmış olarak bulursunuz.
* Piramit'in içerisinde süt, birkaç gün süreyle taze kalır ve sonunda bozulmadan yoğurt haline gelir.
* Bitkiler Piramit'in içinde daha hızlı büyürler.
* Piramit'in içine bırakılmış su, 5 hafta süreyle bekletildikten sonra yüz losyonu olarak kullanılabilir.
* Çöp bidonu içindeki yemek artıkları, hiç koku vermeden Piramit içinde mumyalaşır.
* Kesik, yanık, sıyrık gibi yaralar büyükçe bir Piramit'in içinde daha çabuk iyileşme eğilimi gösterir.
* Piramitlerin bazı odalarının içinde ne olduğu hakkında bir bilgi yoktur; araştırmacıların çoğu, ya içinde kayboldular ya da aynı yerde birkaç tur attılar, fakat içlerini göremediler.
* Piramitlerin içi yazın soğuk kışın sıcak olur
* Büyük Piramitin açilari,Nil'in delta yöresini iki esit parçaya bölerler.
* Gize'deki üç piramit aralarinda bir Pitagor üçgeni olacak sekilde düzenlenmislerdir.Bu üçgenin kenarlarinin birbirlerine göre orani 3 e 5'dir.
* Büyük Piramitin tabininin yüzeyi,anitin yarisinin iki katina bölündügünde pi=3,14 sayisi elde edilir.
* Büyük Piramitin dört yüzeyinin toplam yüzölçümü,piramit yüksekliginin k****ine esittir.
* Büyük Piramit,dünyanin kara kitlesinin merkezinde yer aliyor.
* Büyük Piramit,dört ana yöne göre düzenlenerek insa edilmistir.
* Piramit dev bir günes saatidir.Ekim ortasiyla Mart basi arasinda düsürdügü gölgeler mevsimleri ve yilin uzunlugunu gösterirler.Piramiti çeviren tas levhalarin uzunlugu bir günün gölge uzunluguna esittir.Bu gölgelerin tas levhalar üstinde gözlenmesiyle günün 0,2419 bölümünde yilin uzunlugu yanlissiz olarak saptanabiliyordu.
* Büyük Piramit'le dünyanin merkezi arasindaki uzaklik,Kuzey kutbuyla arasindaki uzakliga esittir ve kuzey kutbuyla dünyanin merkezi arasindaki uzakliga esittir.
* Piramitin yüksekligiyle,çevresi arasindaki oran,bir dairenin yari çapiyla çevresi arasindaki oranin dengidir.Dört kenarlar dünyanin en büyük ve çarpici üçgenleridir.
* Gizde'den geçen boylam,dünyanin denizleriyle anakaralarini iki esit parçaya böler.Bu boylam ayrica,kara üstünden geçen en uzun kuzey-güney yönlü boylam olup,bütün yer kürenin uzunluguna ölçümünde dogal sifir noktasini olusturur.
* Büyük piramitin tepesi Kuzey kutbunu,çevresi ekvatorun uzunlugunu temsil eder.Ve iki uzunluk ayni mikyasa uygunluk gösterir.


--------------------------------------------------------------------------------
*Gize piramitleri tahmini olarak M.Ö 3000 yıllarında eski krallık döneminde yapıldığı zannedilmekte. Bunlar; Keops, Kefren ve Mikerinos piramitleridir ve isimlerini aldıkları firavunlar tarafından yaptırılmıştır.


*Gize piramitleri dünyanın en büyük piramitlerdir. Bunlarla birlikte ve Mısır'da yüzlerce irili ufaklı piramit mevcuttur. Gize piramitlerini diğerlerinden ayıran farkların başında içlerinde yazı bulunmaması ve nasıl yapıldıklarının hala çözüme ulaşmamış olmasıdır.
*Keops'un oğlu Kefren için yapılmış piramit 136 metre yüksekliğe sahip.
Kefren piramidinin dış yüzeyinde yer alan kaplamalar bugün sadece tepesinde görülebilmekte.

*Gize piramitlerinden İçi ziyaret edilebilen tek piramit olan Kefren piramidinin mezar odası.
*Piramitler ile ilgili çeşitli matematiksel bulgular arasında ilginç olanları şunlar: Keops piramidinin yüksekliginin 1 milyarla çarpımı yaklasık olarak güneşle dünyamız arasındaki mesafeyi veriyor. (149.504.000km)
*Piramitlerin üzerinden geçen meridyen karaları ve denizleri tam iki eşit parçaya bölüyor. Keops Piramidinin Taban cevresinin, yüksekliğinin 2 katına bölünmesinin pi=3.14 sayısını veriyor.


*Piramitler hala yapımları esnasında ki gizi korumaktalar. İşçilerin olağanüstü bir çabayla günde 10 metreküp taşı üst üste koyduklarını kabul edersek keops piramidinde yer alan yaklaşık 2.5 milyon metreküp taş, 250.000 gün, yani yaklaşık 664 yılda yerleştirilebiliyor. Oysa piramitler 20 ila 30 yıl arasında bir sürede tamamlanmıştır.
*62 metre yüksekliği ile Gize Piramitleri içerisinde en küçüğü olan Mikerinos Piramidi Kefrenin oğlu için yaptırılmış.

*70 metre uzunluğunda ve 30 metre yüksekliğinde olan Sfenks 14.yy da Memluk'lar tarafindan top bataryalarına talim hedefi olarak kullanılmış ve ciddi biçimde zarar görmüş.
*M.Ö. 2520 yılında Keops'un oglu Kefren'in mezar kompleksi için yontulmuş. *Sfenks Mısır dilinde 'SEZP-ANHE' Yaşayan görüntü) anlamında. Tarih boyunca Sfenks Nil nehrine bakiyor ve nehir yoluyla gelenleri karşılıyordu.










LÜTFEN SİZ DE GÖRÜŞLERİNİZİ AŞAĞIDA YORUM YAPARAK DİLE GETİRİNİZ...

Comments :

16 yorum to “Mısır Piramitleri Hakkında Bilinmeyenler, Mısır Piramitlerinin Sırrı, Gizemi, içi”
Erkancan dedi ki...
on 

gerçekten çok ilginç bir konu bu mısır piramitleri. nasıl yapıldılar kimlerden yardım aldılar bunların hepsi merak konusu. bana kalırsa bu konu sonsuza dek (kıyamete dek) çözülemeyecektir.

Adsız dedi ki...
on 

o zamanda o kadar ağır taşları nasıl kaldırmışlar hayret doğrusu.

Adsız dedi ki...
on 

enteresan

Adsız dedi ki...
on 

maddeyi hacim olarak değiştirerek olabilirmi?

Adsız dedi ki...
on 

bence suyun gücünü bir şekilde burada kullandılar

Adsız dedi ki...
on 

ŞAŞIRTICI GERÇEKTEN!!!

Adsız dedi ki...
on 

arkadaşlar mısır piramıtlerının sırrını cozmek imkansız bence GUNUMUZE kadar pekçok bılım adamı incelemelerde bulundu ve sonuç yoook dunyamızda her ilginç olaylarda oldugu gıbı bu pramıt olayınında gucu bellı YARADAN dan gelıyor ınsan vucudunu ele alın nasıl kusursuz calısıyor ornegın mıide yı ele alın demırı erıtecek kadar asıt uretıyor ve yuce ALLAH oyle bır doku icat etmıskı o demırı erıten asıt onu erıtmıyor demııı

Adsız dedi ki...
on 

bence stonage deki gibi bir metot kullanmışlar stonage de ağır taşlar varmış ama insanlar taşı koyduktan sonra üstüne kum doldurup rahat rahat taşı ikriebiliyorlarmış piramitlerde de böyle bir teknik kullanılmış olabilir bu arada sagopa piramitinin özellikleri çok önemli mumyanın bulunduğu odaya yılda sadece 2 kez güneş girermiş o da doğum günü vede ölüm günü sonra pis bir suyu 2 hafta beklettiğinizde temiz olarak çıkıyormuş içeride radyolar yani elektronik aletler çalışmıyormuş ne kadar ilginç değilmi kesinlikle kendi yazımdır alıntı yapmadım daha net olarak vikipediadan bakabilirsiniz

Adsız dedi ki...
on 

sadece insan gücü şimdiki insanlar o zamnki insanlar gibi değilki çiğ et yerler güçlüler boyları uzun ve düşünsenize insan sayısınız birlik varmış o zaman şimdi bir inşaat yaptırırken adamın biri diğerine bakıyor ne kadar çalışıyor diye o zaman oyoktur ki

Adsız dedi ki...
on 

yaa şu güneş meselesi yılda iki kez giriyomuş fln bumların yapımı 30 yıl sürüyomuş nasıl biliyolar 30yıl sonra doğacacını da fln da filan tmm diğerleri doğru olabilir ona lafım yok

Adsız dedi ki...
on 

bunları yapan insansa ...

Adsız dedi ki...
on 

BU KADAR BİLİNMEZLİK VE SIR RABBİMİZİN BİR HİKMETİ SADECE O BİLİR VE O İSTERSE ANCAK BİZ BİLEBİLİRİZ.ALLAH(C.C) HER ŞEYİ HAKKIYLA BİLENDİR.

Adsız dedi ki...
on 

merhaba.ben ali can.bu piramitler çok ilginç öğretmen anlatmıştı derste.merak ettim araştırdım.gerçekten enteresan.bu yaz tatili babama söylemeliyim.götürme imkanı varsa gidelim.görmeyi gezmeyi çok isterim.herkese selamlar!

Adsız dedi ki...
on 

Sirius, Kuran-ı Kerim'de Şira yıldızı diye geçer.Bu yıldızdan biri sürgün edildi adı Osiris.Osiris tüm gezegenleri dolaştı,kendine en uygun yer olarak Dünyamızı seçti ve Nilin kenarına yerleşti.Ruslar serjey projesi adında uzun yıllar Dr.İvanovic başkanlığında Mısırda araştırmalar yaptılar.Bu ekip Lahitleri röntgenlediğinde firavunların iskelet yapısının insan ölçülerine uymadığını gördü.Yüzlerce metafizik olaylara şahit oldular.Osirisin bulunduğu Giza Piramitinin altını uzaktan röntgenlediklerinde Piramitin altında siyah bir gölgeye rastladılar.Bu gölgeye alttan tünel açarak ulaşmak niyetindeydiler fakat o dönemin Rus ve Mısırlı yetkilileri bunun iyi bir netice vermeyeceğini,eğer bir sır var ise ve bu sırrı ifşa etmenin tehlikeli olabileceği kanısına vararak çalışmayı bitirdiler.Bu proje rafa kalktı.Yıllar sonra bu ekipte çalışanların tamamında psikolojik bozukluklar yaşandı ve çoğu intihar etti.Piramitlerin önündeki insan vucutlu Arslan kafalı sfenks'in baktığı yer Orion takım yıldızının Arslan burcunda olduğu yılı, M.Ö. 3000'leri göstermektedir,yani hangi tarihte yapıldığını vermektedir aslında.Necm süresinde 9 ve 49.cu ayetlerde bu yıldızın yay şekline geldiği ve yakınlaştığı anlatılır.İlginç olan şey ise Bu Şira (sirius) yıldızının 49,9.yılda bir yay şeklini almasıdır.Uzaydan yapılan ölçümlerde Piramitlerin altından büyük bir fay hattının geçtiğini tespit ettiler.Fakat bu fay hattı piramitlere yaklaştığında yay çizip tekrar hattına devam ediyor. O dönem bu fay hattının yönünü nasıl değiştirebildiler sorusunun bilimsel cevabı yok.Bu günkü teknoloji dahi bunu yapamaz.Şİ-RA ya dikkat edin;Firavunların tanrısının ismi RA idi (Amonra) Tüm Firavun sülalesinin yanlarında Amonrahipleri vardı.Benim şahsi kanaatim bu sırrın çözülebilmesi için Kuran-ı Kerim'den başka büyük bir kaynak yok.Bu günlerde Kuran şifreleriye uğraşanlar var ama iki boyutludan öteye geçemiyorlar.Bu çalışmalara tüm İslam uleması,yetkilileri destek vererek tüm imkanları kullandırarak bilgisayarlı ortamlarda üç boyutlu araştırmalara geçilebilirse sırlar taker teker açığa çıkar diye düşünüyorum.Saygı ve sevgilerimle.Bahattin AYDEMİR sonar_36@hotmail.com

www.The_Me_DooMm.com dedi ki...
on 

ta aklım almıyo bunlarkim nasıl bunları kullandı nasıl bulamıyo oooooooooooooooooooffffffff aklım almıyooooooooo :( of of

Adsız dedi ki...
on 

arkadaşlar gerçekten çook enteresan.. ben bazen düşünüyorm da biz nie böyle şeyler yapmıyorz günümüzde.. bizde sırrı bulunmayan inşalar yapabilirz.. onlar ozamanda neler neler yapmı biz şimdi yapamıyorz ya.. hayret ediyorm arkadaşlar..

Yorum Gönder

 

Takip Et

Dizinler