Galatasaray'dan savunmaya takviye



Savunmada yaşanan problemi çözmek isteyen Galatasaray'da Lucas Neillyaz transfer döneminin ardından ara transferde de gündeme geldi. 31 yaşındaki savunma oyuncusu West Ham ile sözleşme yenilememesinin ardından Everton ile bir yıllık sözleşme imzalamıştı.
Bu sezon İngiltere Ligi ile kupada toplam 13 kez forma giyen deneyimli oyuncunun yeni takımında mutlu olmadığı için ayrılmak istediği bildirildi. Neill'in Eylül ayında evine hırsız girmesinin ardından güvenlik nedeniyle de tedirgin olduğu kaydedildi.
Sağ bek ve stoper mevkilerinde oynayabilen Avustralya Milli Takımı oyuncusunun transferinde en yakın arkadaşı olan Galatasaraylı Harry Kewell'ın da devrede olduğu belirtiliyor. 2001-2007 yılları arasındaBlackburn Rovers, 2007- 2009 döneminde de West Ham United'ta forma giyen Neill, 53 kez de Avustralya Milli Takımı'nda görev aldı.
Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard'ın yardımcısı olan Johan Neeskens de ikili Barcelona'da görev yaparken Lucas Neill'ın her büyük takımda oynayabileceğini belirtmişti. Galatasaray Futbol Şube SorumlusuHaldun Üstünel'in İngiltere'de görüştüğü Avustralyalı ile prensipte anlaşma sağladığı bildirildi. Neill transferinin 48 saat içinde bitebileceği ifade edildi.
Yaklaşık 4 ay önce İngiltere Premier Lig ekiplerinden West Ham United'dan bir başka İngiliz ekibi Everton'a bedelsiz olarak transfer olan Lucas Neill için kulübü Everton'a yaklaşık 800 bin pound teklif eden Sarı-kırmızılıların bu teklifine Everton'lı yöneticilerin Lucas Neill'i bedelsiz almaları ve Avustralyalı oyuncunun yaşı nedeniyle sıcak baktıkları bildirildi. İngiltere'de yayın yapan Telegraph Gazetesi, Everton Teknik Direktörü David Moyes'ın da transfere sıcak baktığını okurlarına aktarırken Lucas Neill'ın da istemesi durumunda transferin her an resmiyet kazanabileceğini belirtti.
Teklif haberi FIFA'da
İngiltere Premier Lig takımlarından Everton’da yönetim, defans oyuncuları Lucas Neill için Galatasaray’ın yaptığı 750 bin Sterlinlik teklifi düşündüklerini bildirdi. Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği’nin (FIFA) internet sitesinde yer alan habere göre, Galatasaray, savunma oyuncusu Lucas Neill için Avustralyalı futbolcunun kulübü Everton’a 750 bin Sterlinlik teklif götürdü. West Ham United ile sözleşmesi sona erdikten sonra serbest oyuncu statüsüne geçen 31 yaşındaki Neill, geçen yıl Eylül ayında Everton ile 1 yıllık sözleşme imzalamıştı. Avustralya Milli Futbol Takımı’nın da formasını giyen futbolcu, David Moyes’in takımında 12 lig, 2 de kupa maçına çıkmıştı. Haberde, "Everton, Galatasaray ile anlaşmaya varırsa, Lucas Neill UEFA Avrupa Ligi’nde de oynama şansı bulacak" denildi.
Milliyet

Comments :

0 yorum to “Galatasaray'dan savunmaya takviye”

Yorum Gönder

 

Takip Et

Dizinler